Veelgestelde vragen

×

Veelgestelde vragen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als ondernemer?

Daar kunnen we meer over zeggen als we jouw inkomstenbronnen en jouw financieringsbehoefte weten. Bij het vaststellen van het maximale leenbedrag kijken we onder andere naar jouw inkomen als ondernemer, jouw vermogen, en financiële verplichten.

Hoe snel weet ik of ik als ondernemer een hypotheek kan krijgen?

Vraag een vrijblijvend financieringsgesprek aan. We nemen binnen 24 uur contact met jou op voor een afspraak. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw mogelijkheden. Als we je een aanbod doen, krijg je 2 weken om te bedenken of je er gebruik van wilt maken.

Hoe wordt een hypotheek voor een ondernemer berekend?

Belangrijk onderdeel van het berekenen van een (maximale) hypotheek is het vaststellen van het toetsinkomen en het aantonen van de bestendigheid. Jouw toetsinkomen stellen we vast op basis van jouw gemiddeld inkomen over de laatste 3 kalenderjaren. Heb jij in het laatste jaar minder verdiend dan het gemiddeld inkomen over de laatste 3 jaren? Dan geldt meestal het inkomen van het laatste jaar. Er kunnen correcties op het inkomen of op de balans toegepast worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een correctie op het inkomen voor privégebruik van een auto, een rekening courant directie, lening DGA, goodwill, dividend, afschrijvingen en/of andere inkomstenbronnen. Een standaard maximaal te lenen rekentool voor ondernemers bestaat niet.

Hoe lang moet ik ondernemer zijn om een hypotheek af te kunnen sluiten?

Hypotheekverstrekkers kijken naar de laatste drie jaar als zelfstandig ondernemer om de maximale hypotheek bepalen. Maar ook als je nog geen drie jaarcijfers kunt overleggen is er meer mogelijk dan je denkt. Bij veel hypotheekverstrekkers kun je al terecht na een jaar zelfstandigheid. Dan wordt er een toets inkomen vastgesteld op basis van het gemiddelde inkomen over de laatste drie kalenderjaren. Dit mag een combinatie zijn van inkomsten uit dienstbetrekking en zelfstandig ondernemerschap.

Welke documenten heb ik nodig om een hypotheek af te kunnen sluiten?

De bank wil in ieder geval de jaarverslagen van de afgelopen drie jaar, de prognose voor het komende jaar en de aangiftes van de IB van de afgelopen drie jaar zien. Je hypotheekadviseur stelt je op de hoogte van de andere benodigde documenten.

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten?

Neem contact op

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

D. Visser
D. Visser
2023-12-20
Via onze account kwamen we voor de financiering van ons nieuwe huis bij Krijn Sweers van MKB Finanz terecht. Dit was precies het adres wat we zochten. Fijne begeleiding, deskundig advies en prettige duidelijke communicatie.
thomas de graaf
thomas de graaf
2023-12-14
Ik ben erg tevreden! Alles wordt perfect geregeld en ondanks dat de bank niet altijd meehelpt, geven ze niet op tot dat het geregeld is. Daarnaast is de communicatie heel prettig. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te helpen bij je hypotheek!
Peter Van Den Berg
Peter Van Den Berg
2023-12-13
Als ondernemer is het fijn om een hypotheek adviseur te hebben die ondernemers begrijpt. Krijn van MKB Finanz heeft mij en mijn vriendin geholpen aan de financiering van ons eerste koophuis. Dit was een uitdaging gezien ik met mijn onderneming 1,5 jaar geleden naar een B.V. structuur ben over gestapt en hier het nodige aan investeringen aan vooraf zijn gegaan. Ze hebben ons verhaal goed weten te vertolken en kunnen onderbouwen naar de bank en hiermee met succes de financiering rond gekregen. Een absolute aanrader voor een ieder die een financiering nodig heeft. In het bijzonder ondernemers. Dankjewel mannen! Groetjes, Peter en Maxime
Bart Theunissen
Bart Theunissen
2023-11-27
Quido heeft ons erg goed geholpen bij het verkrijgen van onze hypotheek. Hij blijft positief, denkt goed mee en heeft ons gedurende het ingewikkelde proces (om als ondernemer) een hypotheek te krijgen bijzonder goed bijgestaan. We gaan hem zeker weer inschakelen, maar voorlopig vooral even genieten van ons nieuwe huis.

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl