Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

×
Wij weten waarop we letten

Overlijden

Een eigen woning

Overlijden heeft veel gevolgen, ook in fiscaal opzicht. Wat moet er gebeuren met de onderneming, wat moet er geregeld worden voor het pensioen, zijn er lijfrentepolissen of overlijdensrisicoverzekeringen die tot uitkering komen, wat en hoe met de eigen woning, wie regelt de erfbelasting, en nog veel meer. En wat kun je van tevoren al regelen, zodat je financiën bij overlijden goed zijn geregeld? Wat er met de gezamenlijke hypotheek gebeurt, is afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. Het overlijden van je partner dient doorgegeven te worden aan de hypotheekverstrekker. Spreek daarom op korte termijn met één van onze hypotheekadviseurs.

Gratis gesprek

Verzekering

Overlijdensrisico

Verzekering

Na overlijden loopt de hypotheek gewoon door. De erfgenamen erven de hoofdschuld met de daarbij behorende rente. Zij zijn dan ook verplicht om de maandelijkse hypotheeklasten te voldoen. Alleen als aan de hypotheek een overlijdensrisicoverzekering is gekoppeld, kan de hypotheek gedeeltelijk of geheel worden beëindigd. Als het leven van je partner is verzekerd, keert de verzekering uit. De hypotheekverstrekker gebruikt deze uitkering voor een aflossing op de hypotheek als de polis is verpand. Is de polis niet verpand, dan kun je als begunstigde zelf beslissen hoe je het geld wilt besteden. Bijvoorbeeld aan aflossen van de hypotheek of als aanvulling op het inkomen. Wij helpen jou graag om de mogelijkheden goed in kaart te brengen.

Gratis gesprek

Benschop beheer bv review

 

Bert van Benschop

Benschop Beheer BV

“Krijn heeft ons geholpen bij een moeilijk dossier omdat we ouder zijn wordt je door de bank behandeld als niet interessant maar door zijn kennis en doorzettingsvermogen heeft hij het toch perfect voor ons geregeld.”

Gratis gesprek

Alleen op jouw naam

Hypotheek

Alleen op jouw naam

Als je partner is overleden, breekt een emotionele en onzekere tijd aan. Een van de meest gestelde vragen is: kan ik in ons koophuis blijven wonen? Hoe zit dat met de hypotheek? Als je in het huis wilt blijven wonen en jullie waren samen eigenaar van het huis, kijk dan samen met een hypotheekadviseur naar de beste oplossing. Wij kunnen voor je berekenen of je de maandlasten in je eentje kunt betalen. Ook bekijken we welke hypotheekvorm het beste bij je past en of de maandlasten omlaag kunnen door de hypotheek aan te passen. Het kan ook zijn dat er andere erfgenamen zijn die de helft van het huis erven. Dat hangt af van hoe je partner en jij de zaken geregeld hebben. De hypotheekadviseur heeft daarom een verklaring van erfrecht nodig. In bijna alle gevallen geldt: neem contact op met je hypotheekadviseur. Wacht er niet te lang mee. Dan weet je waar je aan toe bent.

Gratis gesprek

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

D. Visser
D. Visser
2023-12-20
Via onze account kwamen we voor de financiering van ons nieuwe huis bij Krijn Sweers van MKB Finanz terecht. Dit was precies het adres wat we zochten. Fijne begeleiding, deskundig advies en prettige duidelijke communicatie.
thomas de graaf
thomas de graaf
2023-12-14
Ik ben erg tevreden! Alles wordt perfect geregeld en ondanks dat de bank niet altijd meehelpt, geven ze niet op tot dat het geregeld is. Daarnaast is de communicatie heel prettig. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te helpen bij je hypotheek!
Peter Van Den Berg
Peter Van Den Berg
2023-12-13
Als ondernemer is het fijn om een hypotheek adviseur te hebben die ondernemers begrijpt. Krijn van MKB Finanz heeft mij en mijn vriendin geholpen aan de financiering van ons eerste koophuis. Dit was een uitdaging gezien ik met mijn onderneming 1,5 jaar geleden naar een B.V. structuur ben over gestapt en hier het nodige aan investeringen aan vooraf zijn gegaan. Ze hebben ons verhaal goed weten te vertolken en kunnen onderbouwen naar de bank en hiermee met succes de financiering rond gekregen. Een absolute aanrader voor een ieder die een financiering nodig heeft. In het bijzonder ondernemers. Dankjewel mannen! Groetjes, Peter en Maxime
Bart Theunissen
Bart Theunissen
2023-11-27
Quido heeft ons erg goed geholpen bij het verkrijgen van onze hypotheek. Hij blijft positief, denkt goed mee en heeft ons gedurende het ingewikkelde proces (om als ondernemer) een hypotheek te krijgen bijzonder goed bijgestaan. We gaan hem zeker weer inschakelen, maar voorlopig vooral even genieten van ons nieuwe huis.

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl