Inkomenstoets voor een andere woning
Er zijn genoeg redenen om te verhuizen. Hoe je een huis koopt, weet je al. Maar voor de tweede keer een hypotheek afsluiten gaat er toch net iets anders aan toe dan de eerste keer. Bij het kopen van een ander huis doorloop je grofweg dezelfde stappen als bij je eerste huis, maar het grote verschil is dat je al een huis en bijbehorende hypotheek hebt. Elke onderneming is in beweging. De vorige inkomensverklaring is niet meer geldig. Het zakelijk inkomen zal opnieuw moeten worden vastgesteld. Grote kans dat de regels in de tussentijd ook veranderd zijn. We vertellen je graag meer over de stappen die je moet zetten.
Gratis gesprekIn het ideale scenario zou je je huidige woning precies verkopen op het moment dat je je handtekening onder het koopcontract voor je nieuwe huis zet. In de praktijk is dat alleen bijna nooit het geval. Vaak sta je voor een lastige keuze. Verkoop je eerst je huidige huis en koop je dan pas een nieuw huis? Of kun je het beter andersom aanpakken en eerst je nieuwe woning zoeken voordat je een te koop bord in je tuin zet? Als je tijdelijk twee woningen hebt, kun je gebruikmaken van een overbruggingslening om de overwaarde op je huidige woning alsnog mee te nemen bij de financiering van je nieuwe huis.
Heb jij een nieuwe woning op het oog? Dan kun je ervoor kiezen om je huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten. Maar als je je oude hypotheek tegen een voordelige rente hebt afgesloten, dan kan het interessant zijn om je hypotheek mee te verhuizen. Je kunt dan gebruik maken van de verhuisregeling. Je bent overigens niet verplicht om je oude hypotheek mee te nemen. Als je niet meer tevreden bent over de hypotheekrente en/of de voorwaarden, los je je oude hypotheek af en sluit je een nieuwe hypotheek af. De hypotheekverstrekker behandelt de verhuizing van je oude hypotheek als een nieuwe hypotheekaanvraag. Daarbij wordt opnieuw getoetst of je aan alle voorwaarden voldoet.
“Via onze account kwamen we voor de financiering van ons nieuwe huis bij Krijn Sweers van MKB Finanz terecht. Dit was precies het adres wat we zochten. Fijne begeleiding, deskundig advies en prettige duidelijke communicatie.”
Heeft jouw nieuwe huis een laag energielabel? Vergeet dan niet om verduurzaming mee te nemen in je hypotheek! Je huis energiezuinig maken heeft voordelen voor het milieu. Maar ook voor je portemonnee. Je krijgt een lagere energierekening én je huis wordt vaak meer waard. Je woning energiezuiniger maken kost geld. Maar vaak zijn de kosten lager dan de besparing die het uiteindelijk oplevert. Voor de financiering is er meer mogelijk dan je denkt. Koop je een energiezuinige woning die voldoet aan de duurzaamheidsnormen of verduurzaam je je bestaande woning? Dan ontvang je bij sommige hypotheekverstrekkers korting op je hypotheekrente. Voor energiebesparende maatregelen aan de woning kun je soms gebruik maken van subsidies of andere regelingen. Benieuwd hoe ook jij energiezuinig en duurzaam kunt wonen? Onze adviseurs helpen je tijdens een persoonlijk gesprek graag op weg.
Als je plannen hebt om te verhuizen, is het altijd verstandig om met ons om de tafel te zitten. We helpen je niet alleen met een hypotheek. Wij kunnen je dan precies vertellen hoeveel jij kunt lenen, wat je mogelijkheden zijn en waar je nog meer rekening mee moet houden.
"*" geeft vereiste velden aan
Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.