MKB Hypotheken

Recreatiewoning of beleggingspand kopen

Droom je van een recreatiewoning in eigen land? Maar heb je niet genoeg spaargeld? De recreatiehypotheek kan jouw droom betaalbaar maken. Er zijn meerdere voorwaarden voor het afsluiten van een hypotheek voor een vakantiewoning. Deze voorwaarden verschillen echter per hypotheekverstrekker. Een belangrijke voorwaarde is dat je over voldoende eigen geld dient te beschikken. Niet alleen omdat je maar tot 70% van de woningwaarde kunt lenen, maar ook om de maandelijkse lasten van de hypotheek van je hoofdwoning én deze hypotheek te kunnen dragen. Als je al een hypotheek op jouw hoofdwoning hebt is het ook mogelijk om de overwaarde op deze hypotheek op te nemen om je vakantiehuis te financieren.

Gratis gesprek Neem contact op
×
Vakantiewoning verhuren

Speciale hypotheek

Vakantiewoning verhuren

De meeste financiers staan verhuur onder voorwaarden beperkt toe. Meestal moet hiervoor (eenmalig) vooraf schriftelijk toestemming verkregen worden. Er kan toestemming verkregen worden als het huis niet meer dan een maximum aantal dagen per jaar wordt verhuurt, het huis niet langer dan een aantal weken achter elkaar wordt verhuurt en je je houdt aan de regels die de gemeente stel. Koop je puur en alleen om de woning te verhuren? Dan kun je geen “gewone” hypotheek afsluiten en dan past de recreatiehypotheek niet. Er zijn een aantal hypotheekverstrekkers waar wij mee samenwerken. Deze geldverstrekkers stellen andere eisen dan bij een hypotheek zoals je deze waarschijnlijk gewend bent. Wij willen je hierin graag adviseren, daarnaast moet je je ook goed verdiepen in het pand wat je wil gaan verhuren.

Gratis gesprek

Verhuurhypotheek

vastgoedfinanciering

Verhuurhypotheek

Wil je een (tweede) huis kopen om te verhuren? Dat kan interessant zijn als investering van je spaargeld en om vermogen op te bouwen voor de toekomst. Of misschien wil je je (studerende) kinderen of je ouders helpen aan een geschikte woning? Met de verhuurhypotheek kun je een woning financieren om te verhuren aan je familie of aan derden. Deze specifieke hypotheekvorm of vastgoedfinanciering is er specifiek voor het verhuren van de woning. Je mag niet zelf in de woning gaan wonen, maar bij het aangaan moet de woning verplicht verhuurd zijn of in de toekomst worden verhuurd. Denk je er aan om een woning te kopen voor de verhuur en wil je daarvoor een hypotheek afsluiten? En wil je zeker weten dat je goed bent voorbereid? Maak dan een afspraak met onze hypotheekadviseur. Hij kan je goed adviseren over je persoonlijke situatie, wensen, mogelijkheden én de bijbehorende risico’s.

Gratis gesprek

Visional Design BV review

 

Peter van den Berg

Visional Design BV

“Als ondernemer is het fijn om een hypotheek adviseur te hebben die ondernemers begrijpt. Krijn van MKB Finanz heeft mij en mijn vriendin geholpen aan de financiering van ons eerste koophuis. Dit was een uitdaging gezien ik met mijn onderneming 1,5 jaar geleden naar een B.V. structuur ben over gestapt en hier het nodige aan investeringen aan vooraf zijn gegaan. Ze hebben ons verhaal goed weten te vertolken en kunnen onderbouwen naar de bank en hiermee met succes de financiering rond gekregen. Een absolute aanrader voor een ieder die een financiering nodig heeft. In het bijzonder ondernemers. Dankjewel mannen!”

Gratis gesprek

Risico's Van een verhuurhypotheek

MKB Hypoteken

Risico’s Van een verhuurhypotheek

Het grootste risico bij een verhuurhypotheek is dat je huurinkomsten wegvallen, terwijl je wel de maandlasten van de hypotheek moet betalen. Om die reden kijken hypotheekverstrekkers ook altijd naar de businesscase en jouw vastgoedstrategie. Komt er naar verwachting genoeg geld binnen door de verhuur om de hypotheek te kunnen betalen? Dat is de grote vraag voor de hypotheekverstrekker. Vallen je huurinkomsten weg, dan zul je uit eigen zak de maandlasten moeten betalen. Daarnaast loop je het risico dat het pand minder waard wordt en je met een restschuld komt te zitten. Tot slot kan ook de rente stijgen, waardoor je hogere maandlasten krijgt. De meeste hypotheekverstrekkers voor particulieren vinden het geen probleem om je een verhuurhypotheek te verstrekken wanneer je hooguit drie panden bezit. Worden het er meer, dan moet je financiering van de zakelijke financieringsmarkt komen. Wij adviseren zowel de vastgoedhypotheek voor consumenten (1 – 3 panden) als de vastgoedhypotheek voor professionals (> 3 panden). Onze specialisten hebben kennis van de regio en de markt en bespreken graag de mogelijkheden met jou.
Gratis gesprek

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

D. Visser
D. Visser
2023-12-20
Via onze account kwamen we voor de financiering van ons nieuwe huis bij Krijn Sweers van MKB Finanz terecht. Dit was precies het adres wat we zochten. Fijne begeleiding, deskundig advies en prettige duidelijke communicatie.
thomas de graaf
thomas de graaf
2023-12-14
Ik ben erg tevreden! Alles wordt perfect geregeld en ondanks dat de bank niet altijd meehelpt, geven ze niet op tot dat het geregeld is. Daarnaast is de communicatie heel prettig. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te helpen bij je hypotheek!
Peter Van Den Berg
Peter Van Den Berg
2023-12-13
Als ondernemer is het fijn om een hypotheek adviseur te hebben die ondernemers begrijpt. Krijn van MKB Finanz heeft mij en mijn vriendin geholpen aan de financiering van ons eerste koophuis. Dit was een uitdaging gezien ik met mijn onderneming 1,5 jaar geleden naar een B.V. structuur ben over gestapt en hier het nodige aan investeringen aan vooraf zijn gegaan. Ze hebben ons verhaal goed weten te vertolken en kunnen onderbouwen naar de bank en hiermee met succes de financiering rond gekregen. Een absolute aanrader voor een ieder die een financiering nodig heeft. In het bijzonder ondernemers. Dankjewel mannen! Groetjes, Peter en Maxime
Bart Theunissen
Bart Theunissen
2023-11-27
Quido heeft ons erg goed geholpen bij het verkrijgen van onze hypotheek. Hij blijft positief, denkt goed mee en heeft ons gedurende het ingewikkelde proces (om als ondernemer) een hypotheek te krijgen bijzonder goed bijgestaan. We gaan hem zeker weer inschakelen, maar voorlopig vooral even genieten van ons nieuwe huis.

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl