Hypotheek afsluiten voor

MKB Hypotheken

Hypotheek voor DGA

Wanneer mensen in loondienst een hypotheek aanvragen, kijkt de hypotheekverstrekker alleen naar het loonstrookje, de werkgeversverklaring en indien van toepassing het pensioeninkomen. Bij een directeur grootaandeelhouder (DGA) werkt dat helaas niet zo simpel. Een DGA is werknemer, werkgever, bestuurder en aandeelhouder.

Gratis gesprek
×
Inkomen van een DGA

MKB hypotheken

Inkomen van een DGA

Jij als directeur kunt zelf invloed uitoefenen op de hoogte van jouw loon. Het is fiscaal voordeliger om jezelf dividend in plaats van loon uit te keren. De winst die je als ondernemer maakt, kan iedere maand anders zijn. Veel banken en hypotheekadviseurs begrijpen de geldstromen en het inkomen van een DGA niet. Het berekenen van het zakelijk inkomen is voor een DGA niet een simpele invuloefening maar een uitvoerige analyse van jouw situatie. Helaas zorgt een verkeerde berekening er vaak voor dat DGA’s een lagere hypotheek krijgen of eindigen met een onterechte afwijzing van de hypotheekverstrekker. Wij zorgen er graag voor dat jij meer kunt lenen dan de standaardmogelijkheden.

Gratis gesprek

Hypotheek met maatwerk

Extra mogelijkheden voor DGA’s

Hypotheek met maatwerk

Als MKB Hypotheken zijn we blij met de extra mogelijkheden die wij DGA’s kunnen bieden. Als DGA krijg je te maken met specifieke regels voor het vaststellen van een bestendig inkomen voor een hypotheek. En ja dat is echt maatwerk, lastiger dan bij IB ondernemers en kun je niet goed doen als je de onderneming, de ondernemer en de organisatiestructuur niet begrijpt. De meeste banken kijken standaard naar het DGA salaris. Maar laat dat nou meestal het gebruikelijk loon, minimum salaris, zijn. Dan is het wel prettig als de hypotheekverstrekker de overwinst meeneemt. En bij groei het laatste jaar zwaarder meetelt.

Gratis gesprek

De juiste voorbereiding

Betrouwbaar en voorspelbaar

De juiste voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je wilt als DGA niet te afhankelijk zijn van iemand die een afvinklijstje afwerkt of van een geautomatiseerd acceptatieproces. Wij creëren voor onze klanten een betrouwbaar en voorspelbaar proces. Regeren is vooruitzien. Wij merken dat geldverstrekkers scherp zijn op rekening-courant directies bij hypotheekaanvragen. Dat is niet het enige waar naar gekeken wordt. Zaken als overwinst, dividend(beleid), zeggenschap, management fee, goodwill, leningen u/g, deelnemingen en fiscaliteit spelen een belangrijke rol. Het gaat niet alleen om de cijfers, maar ook om het verhaal achter de cijfers. Denk aan: Is de onderneming in staat om een ‘stootje op te vangen’? Blijkt uit de kengetallen of het bedrijf voldoende gezond is? Kan de onderneming aan zijn korte en lange termijnverplichtingen voldoen? Is er sprake van afhankelijkheid van één of enkele personen binnen de organisatie?

Gratis gesprek

Benschop beheer bv review

 

Bert van Benschop

Benschop Beheer BV

“Krijn heeft ons geholpen bij een moeilijk dossier omdat we ouder zijn wordt je door de bank behandeld als niet interessant maar door zijn kennis en doorzettingsvermogen heeft hij het toch perfect voor ons geregeld.”

Gratis gesprek

Passende hypotheek

De ideale hypotheek voor jou

Passende hypotheek

Vertel ons wat je voor ogen hebt en wat je van ons verwacht. Dan vertellen wij hoe we je kunnen helpen. Wij spreken de taal van de ondernemer en de financier en zijn daarmee in staat om je snel aan een passende hypotheek te helpen. Wij vinden de ideale hypotheek, ook voor DGA’s. In onze analyse nemen we ook de andere mogelijkheden door om jouw eigen woning te financieren. Behalve bij de bank of andere hypotheekverstrekker een hypotheek afsluiten, kun je ook bij jouw eigen BV lenen. (Gedeeltelijk) lenen van de eigen B.V. kan een rente- en belastingvoordeel opleveren. Maar dat is wel mede afhankelijk van het rendement op dat vermogen.

Gratis gesprek

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

[trustindex no-registration=google]

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl