Extra hypotheekruimte voor energiebesparing

Huis verduurzamen

Ga je een huis kopen? Voor verduurzamen mag je extra geld lenen via je hypotheek, bijvoorbeeld voor betere isolatie en zonnepanelen. Je krijgt weliswaar hogere hypotheeklasten, maar je betaalt iedere maand minder voor energie. Bovendien stijgt de waarde van je nieuwe huis, help je het klimaat en ben je beter voorbereid op wonen zonder aardgas. Je woning verduurzamen is vaak een flinke investering. Als je niet genoeg spaargeld hebt, kun je de hypotheek verhogen. Maar wat is er mogelijk? Vraag onze adviseur naar de regeling extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen of naar een alternatief zoals een duurzaamheidslening of subsidie.

Gratis gesprek
×
Ruimere leennorm en korting

Energiebesparende voorzieningen

Ruimere leennorm en korting

Bij een ‘gewone’ hypotheek kun je maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Als je in energiebesparende voorzieningen investeert, mag je meer lenen. Maximaal 106% van de vrije verkoopwaarde van je woning. De rente die je betaalt is fiscaal aftrekbaar. Niet alle hypotheekverstrekkers werken aan de 106% regeling mee. De taxateur kan de energiebesparende voorzieningen en de verwachte kosten noteren in het taxatierapport. Spreek dit goed met de taxateur af. Weet je nog niet precies welke werkzaamheden je verwacht of kiest, dan kan je een energiebespaarbudget aangeven in het bouwdepot. Je geeft dan aan welk bedrag je extra wil lenen, waarmee je later kunt gaan verduurzamen. Gelukkig zijn er ook hypotheekverstrekkers die ‘groene’ klanten belonen met een lagere hypotheekrente.

Gratis gesprek

Makkelijk, snel en voordelig

Slim financieren

Makkelijk, snel en voordelig

Wat is voordeliger: een hypotheek met rentekorting, een duurzaamheidslening of een hogere hypotheek bij een voordelige bank? Dit verschilt per situatie. Het hangt bijvoorbeeld af van het bedrag dat je extra leent bovenop je gewone hypotheek en hoeveel je leent in verhouding tot de waarde van je huis. Benieuwd hoe jij een duurzame verbouwing het slimst kunt financieren? De adviseurs van MKB Hypotheken denken graag met je mee.

Gratis gesprek

Donselaar Verbouw Onderhoud review

Astrid van Donselaar

Donselaar Verbouw & Onderhoud

“Duidelijke communicatie, snelle reactie op e-mail contact, prettig gesprek, ervaring van het vak.”

Gratis gesprek

Maatwerk en ontzorgen

Alles onder één dak

Maatwerk en ontzorgen

Veel mensen hebben precies uitgezocht wat ze willen voordat ze bij ons komen. Toch gaat het merendeel twijfelen tijdens het eerste, oriënterende hypotheekgesprek. Dat komt omdat wij inzicht geven in allerlei andere variabelen die meespelen bij een hypotheek. Zaken waar ondernemers zelf nog niet aan hadden gedacht of het bestaan niet van wisten. Afhankelijk van de behoefte en complexiteit vinden er vervolggesprekken plaats. We hebben korte lijnen en nog kortere wachttijden omdat je vaak een dringende behoefte hebt aan antwoorden. Die behoefte proberen wij altijd te vervullen. Wij ontzorgen jou van A tot Z, vanaf het eerste gesprek tot en met de laatste afspraak bij de notaris. Maar ook tijdens de looptijd van een hypotheek zijn wij er voor onze klanten. Als je dat zelf wilt natuurlijk.

Gratis gesprek

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

[trustindex no-registration=google]

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl