Ik ga scheiden

×
Krijg inzicht in je geldzaken

Uit elkaar

Krijg inzicht in je geldzaken

Een echtscheiding waarbij een onderneming betrokken is vaak extra ingewikkeld en kan grote financiële gevolgen hebben. Dit vergt een juiste begeleiding. Scheiden of uit elkaar gaan is een moment met grote impact. Het is een gebeurtenis waarbij je financiële situatie flink kan veranderen. Als je uit elkaar gaat verandert er veel. Met waarschijnlijk ook gevolgen voor hoe en waar je woont. Heb je met je (ex-)partner een hypotheek of staat de hypotheek op naam van één persoon? Misschien wil er iemand na de scheiding in het huis blijven wonen? Wij helpen je graag met inzicht in de mogelijkheden en om grip op je financiële situatie te houden. We helpen je met deze vragen door inzicht te geven in je huidige én nieuwe financiële situatie. MKB Hypotheken staat naast je in deze periode en regelen je geldzaken samen met jou.

Gratis gesprek

Financieel haalbaar

Ex-partner uitkopen

Financieel haalbaar?

Na een relatiebreuk of scheiding beslis je met je (ex-)partner wat er met de koopwoning gebeurt. Wordt het huis verkocht of blijft een van jullie er na de scheiding wonen? Dan is het uitkopen van de ander een optie. Dit is mogelijk als je genoeg inkomen hebt om de hypotheek te kunnen betalen. Met de “akte van verdeling” wordt er officieel vastgelegd wie de woning krijgt en de hypotheek op zich neemt. Dit is dus een belangrijk document dat nodig is om jou of je ex de eigenaar van de woning te maken. Onze analyse levert op basis van enkele gegevens een eerste indicatie over financiële consequenties. Wil jij weten wat er financieel haalbaar is, maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs.

Gratis gesprek

Benschop beheer bv review

 

Bert van Benschop

Benschop Beheer BV

“Krijn heeft ons geholpen bij een moeilijk dossier omdat we ouder zijn wordt je door de bank behandeld als niet interessant maar door zijn kennis en doorzettingsvermogen heeft hij het toch perfect voor ons geregeld.”

Gratis gesprek

Voor jullie beiden belangrijk

Bestaansrecht onderneming

Voor jullie beiden belangrijk

Het is verstandig als partners elkaar bij een scheiding iets gunnen, hoe lastig dat in praktijk soms ook is. Dit geldt ook wanneer een eigen bedrijf onderdeel vormt van de scheiding. Een uitgangspunt bij de verdeling -voor de wet- is het bestaansrecht van het bedrijf. Het is voor jullie allebei belangrijk, dat de onderneming gezond blijft. Draait het bedrijf goed, dan kan er ook alimentatie betaald worden. Je hebt er niets aan als jullie echtscheiding op een vechtscheiding uitloopt. Gun je elkaar helemaal niets, dan loopt het bestaansrecht van de onderneming gevaar. Met als gevolg dat je eigen alimentatie ook gevaar loopt.

Gratis gesprek

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

D. Visser
D. Visser
2023-12-20
Via onze account kwamen we voor de financiering van ons nieuwe huis bij Krijn Sweers van MKB Finanz terecht. Dit was precies het adres wat we zochten. Fijne begeleiding, deskundig advies en prettige duidelijke communicatie.
thomas de graaf
thomas de graaf
2023-12-14
Ik ben erg tevreden! Alles wordt perfect geregeld en ondanks dat de bank niet altijd meehelpt, geven ze niet op tot dat het geregeld is. Daarnaast is de communicatie heel prettig. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te helpen bij je hypotheek!
Peter Van Den Berg
Peter Van Den Berg
2023-12-13
Als ondernemer is het fijn om een hypotheek adviseur te hebben die ondernemers begrijpt. Krijn van MKB Finanz heeft mij en mijn vriendin geholpen aan de financiering van ons eerste koophuis. Dit was een uitdaging gezien ik met mijn onderneming 1,5 jaar geleden naar een B.V. structuur ben over gestapt en hier het nodige aan investeringen aan vooraf zijn gegaan. Ze hebben ons verhaal goed weten te vertolken en kunnen onderbouwen naar de bank en hiermee met succes de financiering rond gekregen. Een absolute aanrader voor een ieder die een financiering nodig heeft. In het bijzonder ondernemers. Dankjewel mannen! Groetjes, Peter en Maxime
Bart Theunissen
Bart Theunissen
2023-11-27
Quido heeft ons erg goed geholpen bij het verkrijgen van onze hypotheek. Hij blijft positief, denkt goed mee en heeft ons gedurende het ingewikkelde proces (om als ondernemer) een hypotheek te krijgen bijzonder goed bijgestaan. We gaan hem zeker weer inschakelen, maar voorlopig vooral even genieten van ons nieuwe huis.

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl