Hypotheek bedrijfswoning

Bedrijfswoning kopen

Je hebt hem eindelijk gevonden: het ideale huis op de ideale plek. Het is alleen wel een bedrijfswoning. Wat nu? Een bedrijfswoning kopen is iets anders dan zomaar ieder huis kopen. Er komen aanvullende aandachtspunten, vereisten en financieringsmogelijkheden bij kijken. We loodsen je er stap voor stap doorheen.

Gratis gesprek Neem contact op
×
Woning met bedrijfsruimte

Bestemmingsplan

Woning met bedrijfsruimte

Als je overweegt om een woning met bedrijfsruimte te kopen, is het belangrijk dat je weet wat in het bestemmingsplan staat. Het bestemmingsplan bepaalt namelijk of je wel of geen hypotheek af kunt sluiten. Staat er in het bestemmingsplan ‘wonen’ vermeldt? Dan zit je goed. Dat betekent dat je een hypotheek kunt afsluiten. Staat dit niet in het bestemmingsplan vermeldt? Dan is het een stuk moeilijker om een hypotheek af te sluiten.

Gratis gesprek

strenge eisen

Bedrijfswoning

Strenge eisen

Een woning die niet bestemd is tot de publiekrechtelijke bestemming Wonen is vrijwel altijd bestemd tot bedrijfswoning behorende bij een bedrijf. Dergelijke woningen zijn ooit bestemd en vergund als bedrijfswoning bij een bijbehorend bedrijf. De bedrijfswoning mag derhalve uitsluitend bewoond worden door degene voor wie het noodzakelijk is naast het bedrijf te wonen. In de praktijk is dit vaak de eigenaar van het bijbehorende bedrijf. De beperkte aanwendingsmogelijkheden van een bedrijfswoning zorgt ervoor dat er een klein en beperkt koperspubliek is voor bedrijfswoningen. Omdat financiers dit probleem herkennen stellen zij zeer strenge eisen aan de financiering van bedrijfswoningen. De enkele bank die wel bedrijfswoningen financiert stelt hogere eisen aan de inbreng van eigen middelen en de marktwaarde moet onderbouwd worden door een taxatie van een gespecialiseerd bedrijfsmatig taxateur.

Gratis gesprek

De Graaf Metaalwerken bv review

Thomas de Graaf

De Graaf Metaalwerken BV

“Ik ben erg tevreden! Alles wordt perfect geregeld en ondanks dat de bank niet altijd meehelpt, geven ze niet op tot dat het geregeld is. Daarnaast is de communicatie heel prettig. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te helpen bij je hypotheek!”

Gratis gesprek

Voorkom eventuele miskoop

De bestemming controleren

Voorkom eventuele miskoop

Je koopt een woning, doet daar blij verslag van aan vrienden en kennissen en wordt vervolgens onaangenaam verrast door een aangetekende brief van de gemeente. Inhoud van de brief: u bewoont een bedrijfswoning in strijd met het geldende bestemmingsplan. En: u moet dat ‘strijdig gebruik’ binnen zes maanden staken want anders verbeurt u een dwangsom van ettelijke duizenden euro’s. Daar sta je dan als trotse eigenaar van de nieuwe woning. Controleer zelf de bestemming van jouw (aan te kopen) woning op ruimtelijkeplannen.nl. Dat is de website waarop je de bestemming kunt terugvinden. Zo voorkom je een eventuele miskoop en onnodige kosten. En lukt het niet de bestemming te controleren, geef dan het adres aan ons door dan controleren wij het even voor jou.

Gratis gesprek

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

D. Visser
D. Visser
2023-12-20
Via onze account kwamen we voor de financiering van ons nieuwe huis bij Krijn Sweers van MKB Finanz terecht. Dit was precies het adres wat we zochten. Fijne begeleiding, deskundig advies en prettige duidelijke communicatie.
thomas de graaf
thomas de graaf
2023-12-14
Ik ben erg tevreden! Alles wordt perfect geregeld en ondanks dat de bank niet altijd meehelpt, geven ze niet op tot dat het geregeld is. Daarnaast is de communicatie heel prettig. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te helpen bij je hypotheek!
Peter Van Den Berg
Peter Van Den Berg
2023-12-13
Als ondernemer is het fijn om een hypotheek adviseur te hebben die ondernemers begrijpt. Krijn van MKB Finanz heeft mij en mijn vriendin geholpen aan de financiering van ons eerste koophuis. Dit was een uitdaging gezien ik met mijn onderneming 1,5 jaar geleden naar een B.V. structuur ben over gestapt en hier het nodige aan investeringen aan vooraf zijn gegaan. Ze hebben ons verhaal goed weten te vertolken en kunnen onderbouwen naar de bank en hiermee met succes de financiering rond gekregen. Een absolute aanrader voor een ieder die een financiering nodig heeft. In het bijzonder ondernemers. Dankjewel mannen! Groetjes, Peter en Maxime
Bart Theunissen
Bart Theunissen
2023-11-27
Quido heeft ons erg goed geholpen bij het verkrijgen van onze hypotheek. Hij blijft positief, denkt goed mee en heeft ons gedurende het ingewikkelde proces (om als ondernemer) een hypotheek te krijgen bijzonder goed bijgestaan. We gaan hem zeker weer inschakelen, maar voorlopig vooral even genieten van ons nieuwe huis.

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl