MKB Hypotheken
Het oversluiten van een hypotheek betekent dat je overstapt naar een andere hypotheek, terwijl je in hetzelfde huis blijft wonen. Het wordt ook wel 'hypotheek herfinancieren' genoemd. Bij het oversluiten van je hypotheek, sluit je een volledig nieuwe hypotheek af. Je krijgt dus ook nieuwe voorwaarden en een nieuwe rente. Wil je profiteren van de meest scherpe rentetarieven? Ga eerst na of dit bij je huidige hypotheekverstrekker kan. Zit je bij een dure hypotheekverstrekker? Dan is het slim om je hypotheek over te sluiten naar een andere. Denk dan ook meteen aan duurzamer wonen. Want dan ontvang je mogelijk een aantrekkelijke rentekorting. De regels voor het oversluiten van de hypotheek zijn dezelfde als die voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek.
Gratis gesprek Neem contact opJe wilt je huidige hypotheek oversluiten en berekenen of het loont om naar een andere geldverstrekker over te stappen. Dat wil je het liefste zelf berekenen. Toch is dat niet zo gemakkelijk als je denkt. Omdat je met diverse zaken rekening moet houden. Kijk niet alleen naar lagere maandlasten. Vergis je niet, je krijgt ook nog te maken met kosten. Omdat je een nieuwe hypotheek sluit waarmee je de oude hypotheek terugbetaalt. Denk bij kosten oversluiten bijvoorbeeld aan notariskosten, advieskosten en taxatiekosten. En vaak betaal je ook een vergoeding (boete) aan je huidige geldverstrekker. En er is meer wat het oversluiten van je hypotheek complex maakt. Er gelden gewijzigde regels rondom hypotheekrenteaftrek. Wat betekent dat voor jou als je gaat oversluiten? Een adviseur kan dit voor je uitleggen.
Je hypotheek oversluiten houdt in dat je afscheid neemt van je huidige hypotheek en een nieuwe hypotheek afsluit. Het proces voor het oversluiten van je hypotheek werkt daarom voor een groot deel hetzelfde als het afsluiten van een nieuwe hypotheek, wanneer je bijvoorbeeld een ander huis hebt gekocht. Het beste moment om je hypotheek over te sluiten is als de rentevaste periode afloopt. Je kunt dan namelijk je hypotheek zonder boete oversluiten. Accepteer daarom niet zomaar het rentevoorstel van de huidige financier. Maar ga na of het oversluiten van je hypotheek niet voordeliger is. De hoogte van de hypotheekrente is onder andere afhankelijk van de risicoklasse. Dit is de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning. Heb je afgelost op je hypotheek? Of is de waarde van je woning gestegen? Dan val je misschien in een lagere risicoklasse. Een aantal geldverstrekkers verlaagt dan automatisch je hypotheekrente. Maar soms moet je hier zelf om vragen. Je hypotheekadviseur kan dit voor je nagaan.
“Ik ben erg tevreden! Alles wordt perfect geregeld en ondanks dat de bank niet altijd meehelpt, geven ze niet op tot dat het geregeld is. Daarnaast is de communicatie heel prettig. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te helpen bij je hypotheek!”
Hypotheek oversluiten om liquiditeit op te nemen. Bijvoorbeeld om te investeren in vastgoed als een belegging. De overwaarde van jouw woning investeren in vastgoed kan interessant zijn. Met een beleggingspand, koop je een woning of ander soort vastgoedobject en haal je rendement uit de opbrengsten uit verhuur. Door te investeren in vastgoed en gebruik te maken van de overwaarde (en eventueel een vastgoed hypotheek) bouw je vermogen op.
Maar… Met de overwaarde van jouw huis in onroerend goed investeren, dient verstandig te worden aangepakt. MKB Hypotheken is gespecialiseerd in maatwerkadvies dat precies aansluit bij jouw situatie. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek, zodat we samen kunnen onderzoeken hoe we jouw vermogen kunnen laten groeien. Ben je reeds in het bezit van een pand of een mooie vastgoedportefeuille? Dan kijken we graag met jou mee of herfinanciering extra voordeel kan opleveren.
"*" geeft vereiste velden aan
Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.