Stappenplan

Hypotheek aanvragen in 5 stappen

Een hypotheek sluit je niet zomaar af. Om je een idee te geven van hoe het werkt, leggen we je stap voor stap uit wat er van jou verwacht wordt en wat jij van ons mag verwachten. Zonder ingewikkelde termen, in begrijpelijke taal. Hoe lang een hypotheekaanvraag precies duurt, is lastig te zeggen. Gemiddeld kost het tussen de 6 tot 8 weken, maar elke hypotheekaanvraag is anders. Het kan dus ook een stuk sneller dan dit.

Gratis gesprek Neem contact op
×
Maximaal lenen

Stap 1

Wat kan ik maximaal lenen?

Hoeveel hypotheek kan ik maximaal krijgen? Dat is de meest gestelde vraag in een eerste gesprek. De meeste ondernemers berekenen online wat de maximale hypotheek kan zijn. Maar de meeste rekentools zijn niet geschikt voor ondernemers. Zonde van je tijd. Je kunt beter direct een hypotheekadviseur voor jou laten uitrekenen hoeveel je precies kunt lenen. Dat begint met een gratis eerste gesprek bij ons op kantoor of, bij je thuis of op afstand via (video)bellen. We bespreken jouw wensen, brengen je financiële situatie en toekomstplannen in kaart en jij krijgt de ruimte om alles te vragen. In dit eerste gesprek krijg je een goed beeld wat je hypotheekmogelijkheden zijn, net als je toekomstige woonlasten en vertellen we wat de vervolgstappen zijn. Je hebt meer kans op jouw droomhuis met het Biedcertificaat. Als je een bod uitbrengt wil je een zo hoog mogelijke slagingskans. Bovendien vraagt ook de verkopende partij steeds vaker om duidelijkheid. Ze willen graag zeker weten dat je “goed” bent voor de benodigde financiering. Wil jij graag een certificaat ontvangen? Neem gerust contact met ons op.

Gratis gesprek

Huizenjacht en adviesgeprek met MKB Hypotheken

Stap 2

Huizenjacht en adviesgeprek

Ondertussen ga jij op huizenjacht. Heb jij jouw droomhuis gevonden? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met jouw hypotheekadviseur. Zodra je een afspraak met ons voor het adviesgesprek hebt gemaakt, sturen we je ruim van tevoren een mail toe met documenten die je meeneemt naar het adviesgesprek om het proces zo vlot mogelijk te laten verlopen. Wat voor hypotheek wil je precies en welke hypotheek past het best bij jouw situatie? Jouw hypotheekadviseur zal je helpen met het maken van belangrijke keuzes. Zo kijken we welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Gratis gesprek

Renteaanbod aanvragen en ondertekenen

Stap 3

Renteaanbod aanvragen en ondertekenen

Zodra we een keuze hebben gemaakt, zal jouw hypotheekadviseur bij meer dan 40 hypotheekverstrekkers vergelijken op basis van rente en voorwaarden en uiteindelijk met een renteaanbod komen. Nadat je alle benodigde documenten in je persoonlijke dossier hebt geüpload en deze zijn goed gekeurd, vragen wij het renteaanbod voor je aan. Deze ontvang je gemiddeld binnen één werkdag. Ga je hiermee akkoord? Dan sturen wij het complete hypotheekdossier op naar de hypotheekverstrekker. Heb je een renteaanbod voor een hypotheek ontvangen? Meestal moet je deze binnen 2 weken tekenen. Teken je het renteaanbod? Dan weet je zeker dat je die rente betaalt. Stijgt de rente, dan heb je dus geluk. En na het tekenen van het aanbod varieert de geldigheid van 2 tot 9 maanden.

Gratis gesprek

Naar de notaris

Stap 4

Naar de notaris

De hypotheekverstrekker kijkt vervolgens naar al jouw gegevens. Is alles in orde? Dan komt er een definitieve hypotheekofferte. Zowel jij als de hypotheekverstrekker gaan vervolgens in gesprek met de notaris. De notaris regelt alle betalingen, jij krijgt van jouw notaris een overzicht (afrekening) van alle geldstromen. Als je zelf geld wilt inbrengen, komt dit ook op de afrekening te staan. Als je gebruik wilt maken van een bouwdepot, zal je deze documenten ook ondertekenen bij de notaris.
Klaar? Als de hypotheekakte en de leveringsakte zijn getekend, ben jij de trotse eigenaar van je nieuwe huis. Gefeliciteerd!

Gratis gesprek

Altijd dichtbij en een hulplijn voor alle vragen

Stap 5

Altijd dichtbij en een hulplijn voor alle vragen

Wij rusten natuurlijk niet totdat jouw hypotheek rond is. Maar we vinden het ook minstens zo belangrijk dat je tevreden blijft in de toekomst. Daarom zijn wij jouw hypotheekhulplijn en doen we nét iets meer dan we zouden moeten doen. We houden je op de hoogte van belangrijke wijzigingen. We nemen elke twee of drie jaar contact met je op en bespreken jouw huidige situatie. We kunnen je alvast vertellen: het levert jou vrijwel altijd wat op. Kun je besparen op jouw hypotheek? Dan laten we het je weten. Vragen staan vrij. Je mag ons altijd bellen wanneer je vragen hebt over je hypotheek of andere financiële zaken. Nieuwe situatie, dezelfde nazorg. Gezinsuitbreiding, een scheiding, andere ondernemingsfase of ga je stoppen met je bedrijf of met pensioen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee wat dit voor jouw hypotheek betekent. Hopelijk heb je een wat beter beeld van wat er allemaal komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Het is in ieder geval een goed idee om al in een vroeg stadium te praten met een hypotheekadviseur met een specialisme ondernemers. Verkopers willen namelijk graag met een koper rondom de tafel die de financiering snel rond kan hebben. Wil je alvast bellen met een adviseur?

Gratis gesprek

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

[trustindex no-registration=google]

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl