Nieuwe bedrijfswoning en opslag voor Smorre uit Bussum

×
Ga terug naar het overzicht

Het party en catering seizoen is weer losgebarsten. Dit zijn altijd zeer drukke tijden. Naast catering service kunnen klanten tegenwoordig bij Smorre ook terecht voor partyverhuur service. Tijdens de Corona periode hebben zij extra geïnvesteerd in servies, glaswerk, bestek, meubilair, keukenapparatuur en partytenten. En als je groeit dan heb je meer ruimte nodig. Zowel financiële ruimte als ook fysieke ruimte voor opslag en kantoor. En als je wonen en werken graag wilt combineren, dan levert dat soms een uitdagende financieringsaanvraag op. Maar ook voor het financieren van bedrijfswoningen ben je als ondernemer bij MKB Hypotheken aan het goede adres. Wij houden van dit soort vraagstukken.

In deze blog:

Dertig jaar Smorre Catering

De naam “Smorre” bestaat al 25 jaar in Bussum. Wim Hagen is actief in horeca, catering en verhuur. Al 25 jaar is Smorre in de regio het aanspreekpunt voor alle feesten en partijen. Of het nu gaat om 10 personen of 500 personen. Zij regelen het voor jou aan huis, op het bedrijf of op locatie in Gooi en Omstreken. In Bussum (Botweg) groeit Smorre uit haar jasje. Dus een uitbreiding met een tweede bedrijfslocatie in Nederhorst den Berg past helemaal in dit plaatje. Zo kunnen Wim en collega’s vanuit Bussum regio ’t Gooi blijven bedienen. En vanuit Nederhorst den Berg de regio Wijdemeren.

Bedrijfswoning met bedrijfsruimte

Wim was op zoek naar een plek waar hij wonen en werken kon combineren. Na een lange zoektocht heeft hij de ideale woning met bedrijfsruimte gevonden. De woning met aangrenzende bedrijfsruimte is gelegen op bedrijfsterrein Nieuw Walden in Nederhorst den Berg. Een woning met bedrijfsbestemming. Een bestemming die in het bestemmingsplan wordt aangeduid met een paarse kleur. Vaak is het een woning op een bedrijven- of industrieterrein. De bedrijfswoning zelf wijkt niet veel af van een ‘normale woning’. Het gaat echter vaak om de omgeving. Meestal ligt bij een bedrijfswoning ook een grote loods of ander bedrijfspand. Dat is in Nederhorst ook het geval.

Financiering van een woning met bedrijfsbestemming

De bestemming is waar het probleem zit. Een woning met bedrijfsbestemming willen banken vaak niet of slechts deels financieren. Maar waarom niet? Door de bedrijfsbestemming wordt de woning aangemerkt als bedrijfswoning. Een bedrijfswoning kan alleen verkocht worden aan ondernemers. Dat maakt verkopen in de regel minder makkelijk. De woning is hierdoor minder courant en dat brengt voor een hypotheekverstrekker risico’s met zich mee. Wat een hypotheek voor de bedrijfswoning lastig maakt. Een bank wil zekerheid en een pand met minder waarde draagt daar niet aan bij. Daarnaast spelen ook andere risico’s een rol. Ook maken hypotheekverstrekkers onderscheidt tussen het financieren in privé en zakelijk. Dat heeft Wim gemerkt. Ook onze ervaring is dat de financiering van woon-werk locaties anders verloopt dan een ‘normale’ hypotheekaanvraag. Om deze financieringspuzzel goed te leggen, heeft Wim onze hulp ingeschakeld.

Maatwerk

Iedere situatie is anders en vereist maatwerk. Financieel advies is maatwerk. Maar maatwerk is binnen de financiële dienstverlening een schaars goed geworden. Uit onderzoek blijkt dat de mate waarin hypotheekadviseurs en hypotheekverstrekkers maatwerk toepassen onderling sterk verschilt. In de keuze om wel of geen maatwerk aan te bieden spelen overwegingen ten aanzien van risicobereidheid, standaardisering van hypotheekprocessen en funding een rol. Op de websites van de verschillende financiers is niet altijd even duidelijk of zij bedrijfswoningen financieren. Dat heeft Wim in zijn zoektocht naar een financiering ook ervaren.

Dromen realiseren

Voor combinatietrajecten is MKB Finanz een geschikte partij omdat wij alles onder één dak hebben. Wij werken in een dealteam nauw samen met bijvoorbeeld de accountant, taxateur, hypotheekadviseur en de zakelijke financieringsadviseur. We stemmen alles goed af zodat we de ondernemer goed kunnen adviseren over zowel de zakelijke financiering als de particuliere woonhuisfinanciering in één gesprek.

De aankoop van de woning met aangrenzende bedrijfsruimte is met een gecombineerde hypotheek succesvol gerealiseerd. De bedrijfsruimte wordt zakelijk gebruik. Hiervoor is door de financier een zakelijke hypotheek verstrekt. De bedrijfswoning wordt privé als woning gebruikt. Hiervoor is door de financier een particuliere hypotheek verstrekt. En het restant is gefinancierd uit eigen middelen (verkregen uit de overwaarde verkochte woning). De rente op de zakelijke financiering is hoger dan bij de particuliere financiering. We hebben zoveel als mogelijk was via de particuliere hypotheek gefinancierd. Daarnaast is het gebruikelijk om een zakelijke financiering in 20 jaar af te lossen. In privé ben je verplicht om de lening binnen 30 jaar af te lossen. Wim heeft optimaal kunnen profiteren van een sterk
gecombineerd tarief.

Jouw hypotheek samen met ons afsluiten

Onbezorgd woongenot staat of valt bij een hypotheek die aansluit op jouw situatie en toekomstplannen. Benieuwd wat er in jouw situatie mogelijk is? Wij vertellen het graag tijdens een vrijblijvend hypotheekgesprek. De adviseurs van MKB Finanz en MKB Hypotheken staan voor je klaar. Samen brengen we jouw droomhuis dichterbij. Ben jij op zoek naar de meest voordelige hypotheek voor een woning met zakelijke bestemming? Wij helpen je zowel met de aanvraag voor een privé als zakelijke hypotheek. Alle financieringen voor ondernemers onder 1 dak. Wel zo handig. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

[trustindex no-registration=google]

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl