Een nieuwe fase

Ik ga samenwonen – trouwen

Wil je bij me komen wonen? Natuurlijk antwoord je op die vraag van je liefde volmondig ja. Gefeliciteerd! Je gaat samenwonen. Dan is er veel te regelen. Leuke dingen natuurlijk! Heb je er al aan gedacht dat je geldzaken ook veranderen als je gaat samenwonen of trouwen? We begrijpen dat dit soort zaken minder leuk is om te regelen. We zorgen er graag samen met jou voor dat je hypotheek straks past bij je nieuwe situatie. Wil je advies over je nieuwe situatie? Onze hypotheekadviseur zet de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Gratis gesprek Gratis gesprek
×
In het koophuis van je partner

Samenwonen

In het koophuis van je partner

De keuze om samen te gaan wonen met je partner, was vrij makkelijk. Maar er zal nog wel van alles geregeld en afgesproken moeten worden. Wie betaalt wat? Waar heb jij recht op als het toch niet blijkt te werken en jullie relatie uitgaat? Je kunt tot in de lengte der dagen samen in jouw huis wonen terwijl het juridisch nog op één naam staat. Het is verstandig om vooraf een lijst te maken van ieders bezittingen en schulden. Je kunt kiezen voor het vastleggen van voorwaarden over de verdeling van jullie huidige vermogens en toekomstige inkomsten. Door de gezamenlijke betaling van de woonlasten kan, zeker op de langere termijn, een ongewenste situatie ontstaan. Daar profiteert dan alleen de eigenaar van. Een vergelijkbare situatie ontstaat als de intrekkende partner (mee)betaalt aan investeringen in het huis zoals een nieuwe keuken, een verbouwing of zonnepanelen. Maak financiële afspraken en leg ze goed vast.

Gratis gesprek

Laat je goed informeren

Voorkom problemen

Laat je goed informeren

Het is raadzaam om aandacht te besteden aan de risico’s die nu eenmaal samenhangen met het ondernemen in relatie tot de privébelangen van jou en jouw partner. Door te gaan samenwonen ontstaat geen gemeenschap van goederen, zoals bij trouwen, ook niet na verloop van een aantal jaren. Wel hebben twee mensen (ongeacht of deze een relatie met elkaar hebben en al dan niet samenwonen) steeds de mogelijkheid op beider naam bezit te verwerven. Steeds zul je bij ieder (privé)handelen afwegen of het mogelijke risico daarbij alleen door jou, alleen door jouw partner of door jullie beiden gedragen moet worden. Of jullie nu kiezen voor trouwen, geregistreerd partnerschap met of zonder voorwaarden, mede-eigenaar worden of gewoon samenwonen met een samenlevingscontract. Laat je over de gevolgen van een samenlevingsvorm vooraf goed informeren door een notaris of een financieel adviseur.
Gratis gesprek

Garage Groeneveld review

 

Arjan Groeneveld

Garage Groeneveld

“Via onze account kwamen we voor de financiering van ons nieuwe huis bij Krijn Sweers van MKB Finanz terecht. Dit was precies het adres wat we zochten. Fijne begeleiding, deskundig advies en prettige duidelijke communicatie.”

Gratis gesprek

Tot slot

MKB Hypotheken

Tot slot

Hierboven heb je een aantal aandachtspunten kunnen lezen voor als je gaat samenwonen waarbij één van de partners woningeigenaar is. Naast alle romantiek komt er bij samenwonen dus nog best wat regelwerk kijken. Is het verstandig om de hypotheek op jullie beiden namen te zetten? Hoeveel is het huis waard waarin jullie gaan wonen? Zijn er kinderen bij betrokken? En wat gebeurt er als jullie uit elkaar gaan of als een van jullie overlijdt? Laat je hierbij altijd goed adviseren door een specialist zoals MKB Hypotheken!

Gratis gesprek

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

[trustindex no-registration=google]

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl