Is jouw Valentijn ook financieel een goede match?

×
Ga terug naar het overzicht

Valentijnsdag. Dat betekent dat liefde in de lucht hangt. Maar voordat je helemaal wegsmelt bij je nieuwe vlam, is het belangrijk om ook eens kritisch naar jullie financiële situatie te kijken. Want laten we eerlijk zijn, geldzaken kunnen behoorlijk wat stress veroorzaken binnen een relatie. Dus voordat je samen verder gaat op het gebied van wonen en leven, is het essentieel om te weten of jullie ook financieel goed bij elkaar passen.

In deze blog:

Wie betaalt de rekening?

Eén van de meest voorkomende struikelblokken binnen een relatie is het verdelen van de kosten. Vooral als één van jullie een ondernemer is kan dit voor extra complicaties zorgen. Het inkomen kan immers per maand sterk variëren en daardoor ontstaan er mogelijk scheve verhoudingen in de uitgaven. Dus wie betaalt dit jaar het etentje op Valentijnsdag? Uit onderzoek van de app Tikkie blijkt dat het betaalmoment na een etentje voor veel mensen een ongemakkelijk moment is. Ondanks dat veel Nederlanders gelijkwaardigheid belangrijk vinden, vinden toch meer mannen dan vrouwen dat ze bij een eerste date moeten betalen. Wordt er samen betaald, dan is het wel handig om dat af te stemmen, een onaangekondigd betaalverzoek valt meestal niet zo in de smaak.

Een goede match

Heb jij wel eens uitgevogeld of jij en je geliefde ook financieel een match zijn? Het Nibud heeft een leuke test om dit te weten te komen. Het idee is dat jullie beiden een aantal vragen beantwoorden en over de uitkomsten in gesprek gaan. Misschien niet direct iets om tijdens de eerste date te doen, maar op termijn een nuttige test. Je vindt de test hier. Het kan nuttig zijn om samen met een financieel adviseur te kijken naar jullie inkomsten, uitgaven en eventuele hypotheek. Op die manier kunnen jullie een realistisch beeld krijgen van hoe jullie er financieel voor staan en of dit met elkaar matcht.

Samenwonen

Als de financiële match goed lijkt te zijn en jullie besluiten om samen verder te gaan op het gebied van wonen, is het belangrijk om goede afspraken te maken over de kosten. Een veelvoorkomende vraag hierbij is: wie regelt de hypotheek? Voor ondernemers kan dit nog wat ingewikkelder zijn dan voor mensen in loondienst. Banken willen namelijk graag zekerheid hebben over het inkomen en de stabiliteit ervan. Dit kan betekenen dat er meer documenten nodig zijn bij het aanvragen van een hypotheek. Het is verstandig om hierover vroegtijdig contact op te nemen met een hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in ondernemers. Zij kunnen je helpen bij het verzamelen van de benodigde documentatie en bij het vinden van een hypotheek die past bij jullie financiële situatie.

Persoonlijk hypotheekadvies

Geldzaken kunnen een grote rol spelen binnen een relatie, vooral als één van jullie een ondernemer is. Het is daarom belangrijk om goed te kijken of jullie ook financieel een goede match zijn voordat je verder gaat op het gebied van wonen en leven samen. Bespreek open en eerlijk wie welke kosten op zich neemt en maak afspraken over hoe jullie met geldzaken omgaan.

Vergeet daarnaast niet om contact op te nemen met een onafhankelijk hypotheekadviseur die verstand heeft van ondernemers. Zij kunnen je helpen bij het regelen van de juiste hypotheek voor jullie situatie. Zo kunnen jullie met een gerust hart verder bouwen aan jullie toekomst samen! Onze hypothekenadviseurs helpen je graag verder.

Adviesgesprek

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

[trustindex no-registration=google]

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl