Hypotheekadvies bij gezinsuitbreiding

×
Ga terug naar het overzicht

Heb je een kleine op komst? Dan is het verstandig om je financiële situatie opnieuw te bekijken. Gezinsuitbreiding kan veel veranderen, ook in jouw woon- en financiële situatie. Heb je meer ruimte nodig, moet er verbouwd worden, of denk je aan verhuizen? Veel mensen verhuizen bij gezinsuitbreiding, zoals Larissa en Richard. Lees hun blog en ontdek hoe zij succesvol een hypotheek voor hun nieuwe droomwoning hebben geregeld.

In deze blog:

Ons vertrekpunt

We ontmoetten Larissa via het ondernemersnetwerk Hilversum Zuid West. Ze is eigenaresse van afslankstudio Easyslim.nu en nam contact op met MKB Hypotheken om haar verhuisplannen te bespreken. Larissa heeft meerdere inkomensbronnen, terwijl Richard in loondienst werkt. Door de coronamaatregelen had Easyslim echter te maken gehad met inkomstenverlies. Richard bezit een eigen woning en had vrij beschikbaar vermogen. Samen bekeken we hoe verschillende hypotheekverstrekkers naar hun situatie zouden kijken en welk inkomen zou meetellen voor de maximale hypotheek.

Plan van aanpak

Elke hypotheekverstrekker heeft andere voorwaarden, dus het is belangrijk om eerst de persoonlijke situatie en wensen van Larissa en Richard in kaart te brengen. Na een persoonlijk gesprek waarbij ook fiscale vragen aan bod kwamen, riepen we de hulp in van een fiscalist. Ons advies is altijd volledig maatwerk, zodat je niet overweldigd raakt door alle informatie en regels. Wij begeleiden je stap voor stap en leggen alles duidelijk uit.

Indicatieve berekening

Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, maar deze berekeningen zijn vaak niet geschikt voor ondernemers of bijzondere omstandigheden. Een maatwerktraject biedt meer waarde. We maakten een indicatieve berekening op basis van alle aangeleverde documenten. Bij MKB Hypotheken hebben we ervaring met het vaststellen van inkomen uit onderneming, zoals winst, dividend of een management fee. Voor Larissa moest een bestendig inkomen worden bepaald vanwege de impact die corona heeft gehad op haar jaarcijfers.

Op huizenjacht

Weet je precies wat je kunt lenen? Dan kun je snel handelen en voorkom je dat je een huis misloopt omdat het te duur blijkt te zijn. Richard en Larissa vonden medio december hun droomhuis en wisten met een slimme biedstrategie het huis te bemachtigen.

Babynieuws en vervolg

Na een geaccepteerd bod komt er veel kijken bij het afronden van de hypotheek. Tijdens een vervolggesprek vertelden Richard en Larissa dat ze een baby verwachtten. Hierdoor moesten we opnieuw kijken naar de impact van een eventueel lager inkomen op de hypotheeklasten. MKB Hypotheken stelde verdiepende vragen en maakte het effect van veranderend inkomen inzichtelijk.

Bindende offerte

Richard en Larissa hadden snel een bindende offerte, in lijn met hun wensen. Op 19 februari 2024 werden ze eigenaar van hun nieuwe woning. Ze zijn inmiddels klaar met klussen. Net op tijd want ondertussen is er gezinsuitbreiding. Ze zijn ouders geworden van een prachtige zoon.

Toekomst

Met MKB Hypotheken heb je je financiën nu en later op orde. We zijn altijd beschikbaar voor updates bij wijzigingen in je situatie, zodat je hypotheek blijft passen. Wil je verduurzamen of heb je andere plannen? We bespreken graag de mogelijkheden met je. Het eerste gesprek is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Vragen of afspraak?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

[trustindex no-registration=google]

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl