Hulp ouders bij kopen huis met hypotheek

×
Ga terug naar het overzicht

Floor is een jonge ambitieuze dame met een prachtige onderneming. Daarnaast is zij moeder van drie dochters. Ze wonen met elkaar in een huurwoning in het bruisende Nijmegen. Onnodig veel huishoudens hebben minder kans op de woningmarkt door te strenge en soms onnodige regels. Helaas gelden deze regels ook voor Floor. Lees in het klantverhaal hoe het Floor toch gelukt is haar nieuwbouw droomwoning te kopen.

In deze blog:

Maximale hypotheek alleenstaande na scheiding

Floor vroeg ons advies om de mogelijkheden te onderzoeken wat betreft haar maximale hypotheek. Na een leuk en gezellig inventarisatie gesprek hebben wij een uitvraag gedaan bij Floor en alle informatie verwerkt tot een maximale hypotheek berekening. We werken volgens een bewezen effectieve methode. Deze indicatie was voor Floor helaas niet hetgeen wat zij voor ogen had. Wij zijn verder gaan onderzoeken wat haar ouders hierin konden betekenen. Floor haar ouders hadden eerder namelijk al aangegeven haar te willen helpen de volgende stap te zetten op de woningmarkt. Ook hebben wij gekeken waar er nog ruimte was in het vaststellen van het inkomen uit onderneming. De vuistregel is daarbij: hoe hoger en zekerder je zakelijk inkomen, hoe hoger de maximale hypotheek zal kunnen zijn.

Prognose als onderdeel van de inkomenstoets

Floor is een high end coach en begeleidt ondernemers. Als business mentor werkt ze met zeer gedreven ondernemers die de lat hoog leggen voor zichzelf. Ze helpt ondernemers op een zo’n simpele en effectieve manier de allerbeste resultaten behalen. Ze tolereert geen excuusgedrag of andere bullshit verhalen. Ook niet van MKB Hypotheken 😉

Afgelopen jaren was ook haar onderneming in ontwikkeling. In 2023 was er weer sprake van een mooie groei ten opzichte van de jaren ervoor. Echter, in hypothekenland kijken veel adviseurs niet verder dan de jaren die definitief zijn afgerond. We zouden met behulp van een prognose een aanzienlijk hoger inkomen kunnen afgeven dan het gemiddelde van de afgelopen 3 jaren. We hebben een goed onderbouwde prognose opgesteld, waarbij de omzet aantoonbaar was met als gevolg een nog beter resultaat. Met deze informatie hebben wij een passende hypotheekverstrekker in ons netwerk gezocht die met het hogere inkomen zou willen gaan rekening houden.

Als er tussentijdse, gerealiseerde (halfjaar)cijfers incl. prognose van hetzelfde boekjaar beschikbaar zijn en deze zijn opgesteld of schriftelijk geaccordeerd, dan kan dit tot een hoger toets inkomen leiden, mits het inkomen hierdoor niet hoger wordt dan in het laatst gerealiseerde boekjaar. Alle regels voor het vaststellen van een zakelijk inkomen moet je maar net weten.

Hulp ouders bij huis kopen

Tijdens onze samenwerking kwam er ineens een interessante kans voorbij. Floor had een mooi nieuwbouwproject gezien in Nijmegen. Ze wilde daar graag haar droomwoning kopen. Wij hebben alles op alles gezet om een passende hypotheek te adviseren. Helaas was het eigen inkomen net niet toereikend. We hebben onderzocht hoe de ouders konden helpen bij de aankoop van deze woning. De ouders waren bereid om geld uit te lenen. De rente die Floor aan haar ouders moet betalen, zou jaarlijks terug geschonken worden. Je kunt als ouders geld uitlenen aan je kind(eren) voor een hypotheek. Dit is vaak voor beide partijen financieel voordeliger dan schenken. Wij hebben een goede fiscalist ingeschakeld om de lening overeenkomst met schenking clausule op te laten stellen. Op deze manier was alles in detail vastgelegd en kon er geen discussie ontstaan met de hypotheekverstrekker en/of de Belastingdienst.

Hypotheek voor nieuwbouwhuis

Een woning die direct helemaal naar Floor haar smaak gebouwd en ingedeeld wordt? Het is voor veel nieuwbouwkopers een droom die in vervulling gaat. Geen oud behang, achterstallig onderhoud of kozijnen die hoog nodig aan vervanging toe zijn. Het afsluiten van een hypotheek voor nieuwbouw gaat net even anders in zijn werk. Voor een nieuwbouwwoning verloopt het afsluiten van een hypotheek iets anders, omdat je woning nog gebouwd moet worden. Je krijgt daardoor onder andere te maken met mogelijke dubbele lasten, een bouwdepot et cetera.

Floor heeft een goede offerte met zeer scherpe rente van de hypotheekverstrekker ontvangen en getekend. Een prima voorstel qua rente en voorwaarden al zeggen we het zelf. Vanaf dat moment ging het erg snel. De aankoop en betaling van de grond heeft medio december 2023 plaatsgevonden. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de bouw van de nieuwbouw woning. In 2024 zal deze worden opgeleverd. En Floor kennende gaat ze de woning in stijl afbouwen, zodat ze de woning samen met haar 3 dochters kan gaan betrekken.

Hoe kan MKB Hypotheken jou helpen?

Heb jij je oog laten vallen op een mooi nieuwbouwproject? Of heb je zelf al je handtekening onder de koopovereenkomst gezet en is het tijd om de hypotheek te gaan regelen? Dan helpen de hypotheekadviseurs van MKB Hypotheken je graag aan een passende hypotheek. Wij zijn specialist in complexe hypotheken voor ondernemers. Zeker in dezelfde situatie als Floor is advies van een deskundig hypotheekadviseur heel belangrijk. Een adviseur helpt je de juiste keuzes te maken en denkt waar mogelijk in kansen.

Ben je benieuwd hoe een adviseur jou verder kan helpen? Vraag een gratis oriënterend gesprek aan om meer te ontdekken over jouw opties.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten?

Klantervaringen

[trustindex no-registration=google]

MKBH Samen lijn

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Het team van MKB

Onze hypotheekadviseurs

Krijn, Oscar, Quido en Patrick staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 – 007 40 49
info@mkbhypotheken.nl